Dámské náramky

Dámské náramky jsou jedním z našich nejoblíbenějších produktů. Můžete jimi totiž nejen ozvláštnit svůj outfit, ale i vyjádřit svůj postoj k módě či aktuálnímu tématu. Náramky na ruku totiž nemusí být ze zlata a diamatů, aby byly nejlepšími příteli žen i mužů.

Náramky na ruku a jejich historie ve světě

Náramky na ruku se v dějinách lidstva objevily už více jak 5000 let př. n. l. Nejstarším motivem na náramcích byl egyptský chrobák, kterého staří Egypťané považovali za symbol svého znovuzrození.

Náramky se nosívaly nejen na zápěstí, ale i na pažích. Tento módní trend se objevuje i v dnešní době. Nejvíce ho ale v 80. letech proslavil frontman kapely Queen, Freddie Mercury, který měl typický kožený náramek s cvoky po celou dobu živého koncertu Live Aid v roce 1985 připnutý na pravé paži.

Náramky v historii neplnily pouze funkci ozdobnou, ale i funkci duchovní. V Bulharsku se například ujala tradice nošení tzv. Marteniček, červenobílých náramků, které měly přivolávat jaro. Podobná tradice se historicky ujala i v Řecku, kde se bíločervené náramky označovány jako Mártis – „březnice“ nosívají od března a mají jedince chránit před přicházejícími ostrými paprsky slunce a spálení kůže.

K čemu se můžou náramky na ruce používat?

V dnešní době bychom se všichni shodli na tom, že náramky jsou nejvíce známy jako módní ozdoby rukou a doplňky k těm nejzajímavějším outfitům.

Mezi náramky se ale řadí i mnoho dalších typů, které mají jednoduché, ba i technologicky náročné funkce. Mezi naprosto jednoduché náramky se řadí např. nemocniční náramky, alternativní náramky údajně ochraňující nositele před různými nebezpečími či vstupní náramky identifikující návštěvníky koncertů a festivalů.

V americké společnosti se zapsaly do historie i nám běžně neznámé POW náramky. POW – prisoner of war, v češtině válečný zajatec, náramky byly vytvářeny a nošeny jako upomínkové předměty padlých či zajatých vojáků během války ve Vietnamu v 70. letech.

V 90. letech se dostaly do povědomí i náramky přátelství, které byly typické vlastním ručním zpracováním buď upletením z nitek či plastových bužírek.

Technologicky nejzajímavějšími náramky dnešní doby jsou ale bezesporu tzv. chytré náramky. Ty vám mohou změřit nejen tepovou frekvenci, ale spočítají vám i kroky, změří spalování kalorií či vám ukážou, kdo právě volá.

Z čeho jsou naše náramky na ruku?

Zákazníci se stávají každým dnem více uvědomělými a dbají na původ, složení a materiál použitý k výrobě i tak jednoduchého doplňku, jakým je náramek. Dnes vám tedy představíme materiály, které se nejvíce objevují v našich kolekcích dámských náramků na eshopu Elegantního dárku.

Dámské náramky a nerezová ocel

Mohlo by se zdát, že nerezová ocel je pro výrobu jemných doplňků na ruku příliš studená a tvrdá. Naše náramky s prvky nerezové oceli vás ale vyvedou z omylu. Nerezová ocel působí totiž nejen svěže, ale i jemně, a především má díky svému složení mnoho nepřekonatelných výhod.

Mezi výhody nerezové oceli patří už podle názvu jasná vlastnost – nerezavění. Pro tuto vlastnost našla využití nejen ve šperkařství, ale i v takových odvětvích, jakými jsou automobilový průmysl či chemické obory. Odolnost vůči rzi získala ocel pomocí pasivace jejího povrchu, kdy se na povrchu oceli utvoří například pomocí oxidu chromitého tenká vrstva zabraňující rzi v postupu.

Další předností nerezové oceli je její tvrdost oproti kovům jako stříbro a zlato. Přestože jsou oba kovy zásadně dražší, jsou velmi měkké, lehce se poškrábou a stříbro dokonce oxiduje a černá. Nerezová ocel vás uchvátí nejen svou odolností, ale i cenou. Je totiž oproti stříbru a zlatu levná a běžně dostupná široké veřejnosti.

Pokud jste alergici a nošení běžné bižuterie vám způsobuje nepříjemné svědění a další zdravotní obtíže, potěší vás i antialergenní vlastnosti nerezové oceli, kterou může nosit opravdu každý.

Rádi byste si u nás pořídili dámské náramky z nerezové oceli?

V tom případě vás určitě potěšíme – pro dámské náramky s prvky z nerezové oceli jsme pro vás připravili celou sekci. Zalíbit by se vám mohl například perleťový dámský náramek s vážkou či jednoduchý hnědý perleťový náramek s ornamentem kroužku z nerezové oceli.

Kožené náramky z přírodní kůže

Z kůže se dnes vyrábí nespočet výrobků. Můžete si pořídit kožené kabelky, sedačky, boty, autosedačky či právě naše oblíbené dámské náramky. Dámské náramky z kůže se stejně jako běžné náramky z kovů datují i k více jak 2000 let př. n. l. V České republice se zpracování kůže vázalo především k oblasti dnešní Moravy, přičemž rozpuk zpracování kůže přišel spolu s řemeslem brašnářství v 16. století.

Jak se o přírodní kůži starat?

Motiv přírodní kůže najdete na většině našich náramků. Poradíme vám tedy jak se o kožené náramky starat, jak s nimi zacházet a čemu se vyvarovat. Základním pravidlem starání se o kožené náramky je kůži za žádných okolností nenamáčet. Kožené náramky mají totiž při následném vysychání tendenci nenávratně ztvrdnout.

Kůže už se namočila a vy si nevíte rady, jak pokračovat dál? Především nenechejte kožené náramky schnout na topení – prudké teplo totiž kůži tak akorát dopomůže k ještě razantnějšímu zatvrdnutí. Mokrou kůži před uschnutím namastěte, např. rostlinným olejem či speciálními přípravky pro údržbu kůže, a nechte opatrně uschnout.

Čemu byste se měli u kůže naprosto vyhnout?

 V žádném případě přírodní kůži nepolijte něčím smradlavým. Je totiž velmi složité takovou kůži pak vyčistit. Možnou záchranou je nechat kůži vyčichnout či se ji pokusit zachránit umytím mýdlovou vodou a následnou impregnací rostlinným olejem. Tento proces je ale často neúspěšný, a tak si při kontaktu s čpícími věcmi vše kožené raději odneste opodál.

Kde u nás najdete kožené náramky?

Pro jednodušší orientaci u nás na eshopu máme pro vás oddělenou celou jednu sekci, kde kožené náramky najdete všechny hezky pohromadě. Najdete zde jak zářivě růžové náramky na ruku, tak i elegantní náramky krémové či perleťové barvy.

Dámské náramky a krystaly MADE WITH SWAROVSKI® ELEMENTS

Rakouská značka Swarovski se po světě proslavila svým unikátním křišťálovým broušeným sklem. Málokdo ale ví, že historie značky v sobě nese i českou stopu. Zakladatel, Daniel Swarovski, se totiž ještě za doby rakouského císařství narodil poblíž Jablonce nad Nisou do německé rodiny. Samotná firma byla založena již v roce 1895, ale až v roce 1989 přijala své dnes již světoznámé logo labutě. Krystaly Swarovski se jako dámské náramky a náhrdelníky dostaly i na hollywoodská filmová plátna. Marilyn Monroe totiž ve svém nejslavnějším filmu sice zpívá, že nejlepšími přáteli dívek jsou diamanty, ale celou dobu ji zdobily právě krystaly značky Swarovski. Ty vynesla i na narozeninovou oslavu prezidenta JFK. Její róbu tehdy zdobilo více než dva tisíce krystalů.

Kde dámské náramky s krystaly MADE WITH SWAROVSKI® ELEMENTS najdete?

Náramky na ruce s krystaly MADE WITH SWAROVSKI® ELEMENTS najdete v kombinaci s nerezovou ocelí a přírodní kůže na designově originálním propleteném náramků v černé a šedé barvě. Objevíte je ale i na jemnějším růžovém koženém náramku v podobě malých romantických kapek. Pro jednodušší orientaci jsme si pro vás připravili celou sekci náramků s krystaly značky MADE WITH SWAROVSKI® ELEMENTS.

Řecká keramika a její elegance

Řeci jsou mistři svého oboru již od starověku. Sbírky starověké řecké keramiky totiž vlastní všechna nejdůležitější světová muzea, v České republice má Národní galerie dokonce celou vlastní sbírku. I proto jsme se rozhodli vám dopřát unikátní prožitek z řecké keramiky a vybrali do našeho sortimentu ty nejkrásnější kousky s  keramikou pocházející z řecké rodinné společnosti.

Jaké jsme si pro vás připravili náramky na ruku s řeckou keramikou?

Při prvním pohledu na náramky na ruku s prvky řecké keramiky byste ani nepoznali, že se jedná o keramiku. Její zpracování je totiž natolik originální a elegantní, že se může objevit i v celém setu náhrdelníku a náramku a ani bychom ji nepoznali.

Řecká keramika je na některých našich náramcích chytře postříbřená, a tvoří tak dojem zcela unikátního kusu vzácného kovu na cenově dostupném šperku.

Trendy jara 2019

Dámské náramky jsme vám již představili, ale rádi byste se dozvěděli i něco o jejich kombinaci s tím správným jarním outfitem? I s tím vám dokážeme poradit.

Žlutá barva na módních přehlídkách

Žlutá ovládla české ulice již během letošní zimy. Na jaře ale zasáhne ve své plné kráse. Módní přehlídky těch nejlepších světových návrhářů ji představily snad ve všech odstínech, nejoblíbenějším byl ale jednoznačně odstín aspen gold. Pokud byste rádi zkombinovali žlutou část oblečení a elegantní dámský náramek, hledejte takové barvy, které outfit nebudou přebíjet ale podtrhovat jeho sytost. Popřemýšlejte nad hnědými či stříbrnými tóny a především si zapamatujte, že v kombinaci se žlutou barvou, je skutečně méně někdy více.

Boho styl v českých ulicích

Pokud nejste fanouškem žluté barvy, přineslo jaro 2019 módní trend i pro vás nesoucí jméno Boho styl. Boho styl kombinuje styl country a hippie, je známý jednoduchými volnými střihy, ale především podtrhováním ženskosti a dámské přirozenosti. Boho styl je velmi uvolněný a kombinuje tlumené barvy s výraznými. Při hledání toho správného doplňku tedy sledujte podobný styl – uvolněný, ale výrazný. Mezi takové módní doplňky můžete zařadit dámské náramky kombinující výrazný kov jako nerezovou ocel či stříbro s přírodní kůží. V kombinování outfitu ale nezapomeňte na to nejdůležitější – Boho styl je o pohodlí a uvolněnosti. Pokud vám nebude v kombinaci příjemně, obměňte ji a najděte to, v čem se budete cítit skvěle.

Béžová elegance

Jedním z dalších módních trendů jara 2019 je jednoznačně béžová barva. Její hlavní výhodou je možnost kombinování barvy s velkou škálou výrazných barev. Pokud byste potřebovali trochu inspirace, koukněte se na fotky z letošní přehlídky značky Burberry. A jaké doplňky byste měli v kombinaci s béžovou barvou zvolit? Správnou volbou jsou například jemné perleťové dámské náramky v kombinaci s ocelovými prvky či krystaly MADE WITH SWAROVSKI® ELEMENTS.

Proč byste si pro váš nákup měli vybrat právě nás?

Jako Elegantní dárek nabízíme svým zákazníkům tu nejlepší možnou kvalitu a především originalitu šperků. Dámské náramky s prvky krystalů či nerezové oceli a kožené náramky jsou totiž na našem trhu svým designem neotřelé a schopné se sladit jak s denním pracovním outfitem, tak i večerní róbou.

Jako solidní firma si rovněž zakládáme na vysoké kvalitě komunikace, rychlosti a především ochotě vždy vyjít zákazníkovi co nejvíce vstříc.

Přesvědčili jsme vás? V tom případě s námi pojďte propadnout kouzlu dámských náramků a především si dopřejte trochu radosti.

Váš Elegantní dárek

damske-naramky-               damsky-naramek-krystaly-swarovski